וודקה שעבר עליה פסח

אדם שכח בטעות ולא מכר וודקה סמירנוף- האם זה חמץ שעבר עליו הפסח או שיש סיכוי שהיא כשרה לפסח? תודה

תשובה:

שלום רב,

אין הרבה מה לעשות הוודקה הזו הוא חמץ. למרות שהאיש ביטל את החמץ בערב החג כדין בכל זאת זה נאסר באכילה לאחר הפסח, ויתכן שגם בהנאה.

ראה בשו"ע סי' תמח סעי' ה': "חמץ שנמצא בבית ישראל אחר הפסח, אסור אף על פי שביטל". וראה שם במשנה ברורה מה שכתב בהפסד מרובה יתכן שאם ביטל וגם בדק חמץ כנדרש אפשר להקל לגבי איסור הנאה מחמץ שעבר עליו הפסח. אולם צריכים לדעת שאם נודע לו בעיצומו של החג ולא עשה דבר (כלומר, לא ביער את החמץ) זה חמור יותר.

נוסיף, כי אם הוא מכר חמץ כדת וכדין, אלא שלא ציין את מקום המצאותו של הוודקה עדיין הוודקה נמכרה ואין בה כל חשש. משום שבשטר מופיע וכן כל חמץ שברשותי.