הכשרת כלי שהשתמשו בו לחמץ שעבר עליו הפסח

שלום רב
חיממו לחם שעבר עליו הפסח במחבת, בלי שמן, האם הכשר המחבת הוא ע"י ליבון חמור כדין כל איסור שנבלע ע"י האור, או משום מה מקילים בחמץ שעבר עליו הפסח להצריכו ליבון קל או הגעלה
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על קולא כזו, לכאורה כיון שמדובר במאכל שאסור באכילה, אף שהוא רק מדרבנן, דינו בליבון ממש.

כמובן שכל דברינו הם על חמץ שעבר עליו הפסח בלא שנמכר לגוי, מה שיש מהדרים לא לאכול מחמץ שנמכר לא יאסור כלים…

מקורות:

ראה פרי מגדים סי' עו משב"ז ס"ק י שגם באיסור דרבנן צריך ליבון חמור כמו באיסור תורה.

אגב בכל חרס הקל השדי חמד על פי ערך השולחן שאף שבדרך כלל אין להם הגעלה, די בהגעלה ג' פעמים, לסמוך על שיטת העיטור שמיקל בזה בכלי חרס באיסורי דרבנן.