תפילין ומזוזות לפני מתן תורה

שלום כבוד הרבנים

ידוע שבתפילין ובמזוזות יש פרשיות מסויימות איך קיימו מצוות תפילין ומזוזה לפני שנאמרו למשה אותם הפרשיות?

תשובה:

שלום רב

גם קודם מתן תורה ידעו האבות הקדושים בכח נבואתם את כל מצוות התורה, וכדברי חז"ל שאברהם אבינו קיים אפילו מצוות דרבנן כמו מצות עירובי תחומין. לגבי כללות העם, אכן נודעו ממצוות אלו רק בזמן מתן תורה.

גם לדעה שהתורה ניתנה פרשיות פרשיות, כמובן מצוות התורה ופרטיהם הנוגעים לחיי היום יום גם במדבר ניתנו מיד.