שיעור רוחב הפיאות – המשך

בענין השערות שבהמשך הפאות – ברוחב הפנים ,
רציתי לדעת האם א״א להקל לקוצצם בצרוף כמה סברות .א. דעת הרמבם שמספיק 40 שערות בפאה .ב. לפי הסוברים שאורך הפאה הוא עד העצם אז ניתן לקוצצם – ( אני מקפיד עד החור שבאוזן) .ג.לפי הסוברים שאורך השערה בפאה מספיק כל שהוא . האם בצרוף כל זה ניתן להתיר לגזור את השער לגודל של מילמטר או חצי מילימטר – כל שהוא ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין בכל אלו כדי להקל, שהרי כל הנקודות שהזכרת לא נפסקו להלכה [מקום העצם הוא כנגד החור שבאוזן, כך שלא הבנתי את החילוק שעשית].

בהצלחה ויום נעים.