כשרות מכונת גילוח

שלום לכבוד הרב שליט"א,
האם ישנו מכונת גילוח כשר למהדרין שנער יכול להשתמש ללא חשש של גילוח ע"י סכין גילוח. אני מודע שאנו יכולים להסיר את החלק הקטן הנמצא בתוך המכונת הגילוח שתופס את השערות וחותך אותו. אבל ממה שאני למדתי שאין כיום מכונת גילוח שעושות גילוח כשר. חשבתי לעצמי שהרב אולי מודע לסוג מסוים של מכונת גילוח כשר לכול הדעות.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בענין כשרות מכונות הגילוח יש דעות חלוקות בין הפוסקים, יש שהכשירו מכונות מעין אלו שהזכרת [בתנאי שמוציאים מהם את הסכין הכפול] ויש שאסרו, ויש שהתירו לגלח ללא הצמדת המכונה מידי חזק למקום השיער. שומר נפשו ירחק ממכונות אלו, וישתמש במכונות המאושרות על ידי המכון הטכנולוגי להלכה. ניתן לפנות אליהם בטל: 026423230. מאמרים נרחבים בענין ראה כאן וכאן.