כלים חדשים בספירת העומר

האם מותר לחדש שעון יד בימי ספירת העומר?

תשובה:

שלום רב

נראה שלא החמירו בזה אלא בבגדים חשובים חדשים ולא בשאר כלים. אמנם, מי שמברך שהחיינו על שעון חדש ראוי לו להמנע מלחדש אותו בימי הספירה בהם משתדלים למעט בברכה זו או לכל הפחות ידחה זאת ליום השבת.

מקורות:

ראה קיצור דברי סופרים פרק לז סעיף מו, פני ברוך פרק יח סעי’ יב שגם אבל שאסור לקנות בגדים חדשים מותר לו לקנות כלים חדשים.

דברינו מיוסדים על פי הנראה בלקט יושר ובמועד לכל חי שלא החמירו אלא בבגד חדש, אבל שאר ברכת שהחיינו בהזדמן לו יש להקל, וראה בזה בכף החיים סי' תקנא ס"ק רה ובשו"ת יביע אומר ח"ג סי' כו, וכן נראה במשנה ברורה ריש סי' תצג, ולכן לענין בגדים יש להחמיר בפרט כשמברכים שהחיינו אבל גם בשאר בגד חשוב גם למי שאינו מברך שהחיינו מסיבה כל שהיא,  שהרי עיקר הענין אינו בדוקא הברכה, ואילו בכלים חדשים המותרים גם באבלות יש להקל. ומכל מקום לחוש לאלו הסוברים שגם על פירות אין לברך, כדאי להמנע או לדחות ליום השבת.