חלאקה בספירת העומר

האם מותר לעשות חלאקה בעצמאות.
גם אם אין בכוונתי לספר את הילד תספורת מלאה אלא רק מעט לציון המצווה

תשובה:

שלום רב,

בימי ספירת העומר שאין מסתפרים, גם אין מספרים ילד קטן בהגיעו לגיל שלש.

למרות שבשערי תשובה (סי' תקלא סק"ז) כתב שמותר לעשות חלאקה בימי חול המועד, שם זה מחמת ריבוי השמחה לכן מותר לעשות זאת אפילו בחול המועד, ואדרבה משמע שיש גם ענין לעשות זאת בחול המועד מחמת השמחה, אבל בימי האבלות של העומר, אין מספרים כולל לילדים קטנים. העובדה שזה יוצא ביום העצמאות אינה מתירה להסתפר, כפי שגם במוגרים אינם מסתפרים בימי ספירת העומר כולל ביום העצמאות. וראה עוד בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ב סי' צו.

אדרבה נראה שיש לכם ענין להמתין עד ל"ג בעומר ואז לספרו יחד עם הרבה מבית ישראל.

וגם לגזוז מעט שערות, נראה שלא כדאי. משום שאם אתם מחשיבים את זה כתחילת תספורת, שוב זה גם נאסר בימי ספירת העומר. וראה עוד בהליכות שלמה מועדים ניסן -אב עמוד שסה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שו"ת אור לציון חלק ג – הערות פרק יז – דיני דברים הנוהגים בעומר
    ומאותו טעם נראה להתיר לספר קטנים בימי העומר. שהרי אף באבלות ממש אינם חייבים, וכמו שכתב הש"ך ביו"ד בסימן ש"מ בנקודות הכסף בסימן ש"מ סעיף כ"ז, שאין בקטן דיני אבילות כלל, ודלא כהט"ז שם ס"ק ט"ו

  2. ראה תרומת הדשן סי' קנב שיש להחמיר בקטנים גם משום אבלות וגם משום עגמת נפש של ההורים, וראה עוד במגן אברהם תקנא לח וחיי אדם קלג יח שהחמיר אפילו קודם שהגיעו לחינוך, וראה בלבוש שם סי' תקנא ומשנה ברורה שם פא, ואף שהם מדברים על בין המצרים הורה הגרי"ש אלישיב שלא לחלק בין אבלות הספירה לבין המצרים לענין זה, והובא בהל' חג בחג עמ' סט, וכן המנהג בכל מקום, מעולם לא ראיתי למי שמיקל בזה.