לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הטמנה במקצת – המשך

בס"ד
שלום רב
השאלה היא על תשובה שמצאתי בחיפוש במאגר השות שלכם לגבי הטמנת לחם מתחת לכיסוי שעל הסירים לשיטת הרמ"א (לאשכנזים). אכן מצאתי את התשובה "הנחת לחם על הפלטה בשבת" מיום טו' חשון ה'תשע"ד, ובה נכתב "במקרה שהוא מכסה את הלחם לגמרי, אין ספק שהדבר נחשב הטמנה ואסור לעשות זאת בשבת. כאשר הוא מכסה את הלחם במקצת [רק מלמעלה] נחלקו בכך הדעות, דעת השו”ע לאסור והרמ”א מתיר וכן נהגו בקהילות אשכנז. כאשר רוב הלחם מכוסה ורק מעט מאוד מגולה זה נחשב מוטמן לגמרי ואסור לדעת הכל". אבל לא הבנתי אם הכוונה היא שכאשר אתה מניח את הלחם על הסיר ומכסה רק מלמעלה בשמיכה (כלומר לא מגולל את השמיכה סביב כל דפנות הלחם, האם זאת הכוונה של הטמנה במקצת שמותרת? או שמא הכוונה היא שרק חלק מן הלחם מכוסה בשמיכה, בעוד שחלק גדול ממנו חשוף לאויר ולא מכוסה בשמיכה?

סליחה, אבל לא נוכל להשתמש בידע מהתשובה בלי להבין את התשובה לשאלה הזאת…

תודה רבה ותבורכו

תשובה:

שלום רב

אין מה להתנצל אנחנו שמחים לעזור ולפרט.

בדיוק לגבי הנקודה הזו הוספנו את הפיסקה האחרונה, שכאשר הלחם בעצם מכוסה לגמרי, אף שאינו עטוף באופן מהודק ויש מעט אויר, יש להחמיר.

יום נעים.