ג' חדשי הבחנה בגיורת

עוד משהוא שראיתי בטופס של הגיור של אימי שכתוב שם שלוש חודשי הבחנה. והיא אמרה שהיא לא יודעת מיזה כלום.ולא אמרו לה. האם אפשר לדעת מזה.? ומה ההשלכות. של זה?

תשובה:

שלום רב,

ההלכה אומרת שגיורת שהתגיירה (בעודה נשואה) צריכה שלש חודשי הבחנה כדי להפריד בין ההיריון שיכול להיות לפני הגיור, לבין ההיריון שלאחר הגיור. כלומר, אם היא ילדה ילד כעבור שבעה או שמונה חודשים מהגיור, לא ידעו האם ההריון נוצר לפני הגיור או לאחריו.

כל זה כמובן לא רלוונטי לחלוטין אליך שכבר נולדת לפני הגיור.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' יג סעי' ה'.