קניית דירה בשנת אבל

שלום כבוד הרב
האם מותר לקנות/למכור דירה בשנת אבלות על הורה?

תשובה:

שלום רב.

מותר למכור בית בשנת אבל, אולם, המנהג הוא שלא נכנסים לדירה חדשה בשנה זו, אלא אם כן יש בכך צורך גדול, משום שנוהגים לברך באותה שעה שהחיינו [על בגד חדש וכיוצא בזה, ומכוונים לפטור גם את בית], דבר שנוהגים להמנע ממנו בשנת אבל.

מקורות:

ראה קיצור הלכות אבלות נשמת ישראל פרק כו שמעיקר הדין מותר, אולם מנהג ישראל דין הוא, וראוי שלא להכנס לדירה חדשה בשנת אבל, וע”ע שו”ת אשר לשלמה יו”ד סי’ ד.