תספורת לנשים בספירת העומר

שלום רב,
האם נשים יכולות להסתפר בספירת העומר?(אשכנז)
לא הספיקה להסתפר לפני פסח, והשיער מפריע(רווקה).
תודה.

תשובה:

שלום רב

איסור תספורת בספירת העומר נוהג בין באנשים בין בנשים ואין חילוק בדבר, אלא שאשה נשואה ששיער הצדעים אצלה יוצא מהמטפחת יכולה לספרו כדי שתוכל ללבוש את המטפחת כראוי. כמו כן יש שהתירו במקום צורך גדול, כגון לצורך אירוסין.

מקורות:

ראה פרי מגדים סי' תקנא ומשנה ברורה שם ס"ק עט. וראה שו"ת להורות נתן ח"ב סי' לב, וע"ע שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קלז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין משנה ברורה מפורש בענין, אבל ראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קלז, וכך הוא המנהג הרווח, שכן הפוסקים עשוי דימוי רחב מאוד בין דיני בין המצרים לספירת העומר בענין האבלות בהרבה פרטים, ואיסור תספורת לנשים מפורש שם במשנה ברורה בסי' תקנא ס"ק עט.