לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן – הביצים

בס"ד

שלום רב לאוהבי תורתך.
עיינתי במאגר השו"ת בעניין שילוח הקן ונעזרתי רבות, יישר כחכם וחילכם לאורייתא.
שאלתי היא כמה ימים היונה דוגרת עד שמתחיל להתרקם אפרוח שאז למיטב הבנתי לא ניתן לקיים את המצוה עד שיבקעו גוזלים?
כרגע הביצים קטנות מאוד ולא נראה שהתחיל משהו אבל איני יודע במדוייק כמה זמן הקן קיים.
אודה מאוד לתשובתכם.
אליהו

תשובה:

שלום רב

הגודל של הביצים אינו משנה, ביומים הראשונים ודאי אין בהם דם, לאחר יומים כבר מתחיל להווצר בהם טיפי דם, ולאחר 8-10 ימים נוצר אפרוח. יש עצה, אם זה אפשרי להבריח את היונה שלא לשם מצוה ליטול את הביצה בלי כוונת קנין ולראות מול השמש אם היא לבנה שקופה אין בה דם, אם היא אדומה מעט יש בה דם, אם היא כהה ואפורה מעט יש בה כבר הווצרות אפרוח. יש שפקפקו בעצה זו וטענו שכאשר הביצה ביד שלך זה תמיד נחשב מזומן גם בלי כוונת קנין, וממילא מפסידים את המצוה וכן סבר הגרש"ז אויערבך, ולדעה זו, יש לעשות שילוח הקן מספק בשעות הלילה כשהיונה נמצא, ולקוות שקיימת כראוי… או להמתין להווצרות האפרוח.