קנה פירות מגוי ושילם באמצעות העברה בנקאית שלא בוצעה בפועל

בס"ד
קניתי בחו"ל פירות מגוי ולא היה לו מכשיר לשלם עם כרטיס אשראי אלא צריך לשלם מזומן.
לא היה לי מספיק מזומן והצעתי שאעשה לו העברה בנקאית דרך מכשיר הפלאפון.
הוא נתן לי את מספר החשבון שלו וגם את התעודת זהות שלו וגם את שם בעל החשבון וביצעתי את ההעברה.
כעבור יומיים או שלושה ימים קיבלתי הודעה מהבנק שההעברה לא בוצעה בגלל שאחד הנתונים שגוי. שאלתי היא האם אני צריך לשלם לגוי את הכסף הזה או לא.
תודה על התשובה,

תשובה:

שלום רב,

אם הטעות היא מהמוכר ולא ממך, אינך חייב לשלם למוכר, כל עוד שהוא לא פונה אליך בטענה שההעברה לא בוצעה. אבל, אם הטעות היא שלך, שלא הקלדת נכון, עליך לשלם לו.

מקורות:

בכל טעות בתשלום במקח וממכר, דעת המהרש"ל בים של שלמה ב"ק פ"י סי' כ, שהפירות גזל ביד המטעה את הגוי. אבל, במקרה שהקונה עשה מה שהתבקש, אין מקום לומר שהפירות הן גזל, כך שאין כאן אלא הפקעת הלוואה. לכאורה, גם אין חשש חילול השם, משום שהגוי אינו יודע שהקונה יודע שההעברה לא בוצעה, שהרי לא כל אחד עוקב אחר כל פעולה בבנק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שביעית לא משמטת הקפת החנות אלא אם כן הייתה זקיפה במלווה.
    שוב ראיתי בים של שלמה שם שכתב במפורש שאם הגוי טעה מעצמו מותר גם במקח וממכר.