מנוחה שביקשה לפני פטירתה לתת טבעת לנין אחד

לכב' הרב שלום, אימא עליה השלום, השאירה טבעת זהב לפני פטירתה היא אמרה לי לתת את הטבעת לאחד הנינים שלה ונקטה בשמו. האם אפשר למכור את הטבעת והכסף נעזר בו לאזכרה של 11 חודש?
תודה לכב' הרבנים,

תשובה:

שלום רב,

אם היא מסרה לך את הטבעת ואמרה לך בשעה שמסרה למסור אותו לנין, או אם הייתה חולה בשעה שאמרה זאת ולא הבריאה ממחלה זו, יש חובה לקיים את בקשתה. אם הייתה בריאה ולא מסרה לך באותו מעמד, אלא אמרה בפני כל היורשים לתת לנין, יש מחלוקת בין הפוסקים אם חייבים לקיים את בקשתה. אם גם הייתה בריאה וגם לא מסרה באותו מעמד וגם לא אמרה בפני כל היורשים, לכל הדעות אין חובה לקיים את בקשתה.

מקורות:

מתנת שכיב מרע במקצת קיימת במצווה מחמת מיתה, עיין שו"ע חו"מ סי' רנ סעיף ז. לעניין אמירה בפני היורשים, עיין שם סעיף כג. לעניין אמירה בשעת מסירה, עיין שם סי' רנב סעיף ב.