תערובות חמץ שלא נמכרו לגוי בפסח

שלום וברכה
בעלי שכח לעשות מכירת חמץ
1. האם מותר להשתמש בתבלינים מלפני הפסח?
2. האם מותר להשתמש בתוסף מזון לנשים הרות פרג'נטלי שאינו כשר לפסח?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

  1. כיון שיש ספק האם יש חמץ בתבלינים ניתן להשתמש בהם בדיעבד כדין כל ספק דרבנן לקולא [יתכן שאין בהם קמח, וגם אם יש יתכן שאינו חמץ], בפרט שגם אם יש בהם חמץ הוא פחות מכזית, ויש סוברים שבאופן זה כיון שהוא בתערובת אינו נאסר לאחר הפסח.
  2. ניתן להשתמש בתוסף תזונה כיון שהחמץ שזו, אם ישנו, הוא פסול מאכילת כלב, אלא שבפסח נמנעים מלהשתמש בו משום דין "אחשביה" – שעל ידי שנוטלים אותו מחשיבים אותו כמאכל, לאחר פסח לא קיים חשש זה.

מקורות:

על הנדון לבי פחות מכזית ראה ביאור הלכה סי' תמז ד"ה בין ובחזון איש סי' קטז ס"ק י וסי' קיט  ס"ק כב.