זמן רבינו תם במוצאי שבת

בס"ד
שלום רב שבוע מבורך
ברצוני לשאול כמה שאלות .
1. האם מותר לי בתור אדם חרדי , במוצאי שבת קודש, לפני שהבדלתי ולפני שאמרתי ברכת המבדיל , לבקש מבני משפחתי לעשות מלאכה בשבילי לפני זמן רבינו תם ? בצאת השבת של הגאון מווילנא .
2. האם מותר שהוריי החילונים יגעו , ירימו, יעבירו ממקום למקום את כוס הקידוש , וכוס ההבדלה ופמוטים ? האם כל הכלים שנגעו בהם כשרים לשימוש אחרי שנגעו בהם או כדאי שלא יגעו ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, זמן רבינו תם הוא חומרא ואינו מעיקר הדין, הם רשאים בהחלט לעשות מלאכה לפי צאת השבת לשיטת הגאונים שכמותם פסק הגר"א. כמובן עליהם לומר ברוך המבדיל לפני עשיית המלאכה.

אדם חילוני אינו מטמא כלים… אין כל בעיה, אבל כמובן לא כאשר הכוס מלאה ביין שאז יש בעיה של יין נסך.