הזמנת נופש בחול המועד

האם מותר לסגור נופש בחול המועד? (נופש לאחר החג, עבור ההורים)
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב

הזמנת נופש בחול המועד יש בה שתי חששות, האחד, יש כאן בעיה של משא ומתן ומסחר, שכן בית המלון מתחייב לספק את החופשה במועד ואתה מתחייב כנגד בתשלום, ויש כאן ענין של מסחר האסור בחג. שנית, כל פעילות שכרוכה בכתיבה אסורה בחג כאשר היא שלא לצורך המועד, וכיון שמצוי מאוד שמדפיסים את ההזמנה שולחים קבלה וכיוצא בזה, יש להמנע. על כתיבה במחשב לבד ללא הדפסה ראה כאן בהרחבה.

כאשר מדובר בדבר האבד, וכגון שמדובר במקום מבוקש מאוד בזמן מבוקש שיש חשש שאם תמתין לאחר החג כבר לא תוכל להזמין, יש מקום להקל, אבל דומה שזה לא מצוי כל כך.

מקורות:

בסי’ תקמג סעי’ ג’ הובא כי מותר להזמין עבודה שיעשה לאחר המועד הן מיהודי והן מגוי (ראה שם במשנה ברורה סק”ז). אפילו שודאי אין זה צורך המועד. אולם במקרה האמור, לכאורה הקנין מתבצע מיד במעמד ההזמנה שהרי מוסרים ומאשרים את פרטי כרטיס האשראי, וההתחייבות חלה מיד, אלא שיש רשות לבטל עד זמן מסויים.

ראה חול המועד כהלכתו פרק י סעיף כה