אורז לא ברור בפסח

שותפי לדירה בישל אורז בפסח (יש לציין שהאורז ללא הכשר לפסח) וגם הוא שכח לברור את האורז
רציתי לדעת מה דין הסיר והאורז?

תשובה:

שלום רב,

בדיעבד התבשיל והסיר לא נאסרו. גם אורז שלא מופיע עליו כשר לפסח לא אמור להיות בו חמץ. אבל ברור שלכתחילה חייבים לברור את האורז. ואף עדיף לברור את האורז לפני פסח. למרות שמעיקר הדין אין חובה לבדוק דווקא קודם הפסח שהרי גם אם יש שם איזה חיטה או גרגיר אחר, הם אינם חמץ (כל עוד לא נגעו במים). אבל הרבה החמירו לבדוק את האורז לפני פסח ראה שו”ת לב חיים להגר”ח פלאג’י ח”ב עמוד נו, וכך כתבו עוד כמה פוסקים.