עירוב תבשילין

שלום לרבנים רציתי לדעת האם לעשות עירוב תבשילין צריך גם מחר הרי עשיתי בסוכות והאם זה תופס דוקא עם כל האוכל נשאר או אפילו מעט? תודה מראש!!

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי איך העירוב של סוכות יועיל בפסח. ודאי יש לעשות מחר. התוכן של העירוב הוא שהתחלת כבר להכין את צרכי השבת, ולכן לוקחים מצרכי השבת מאפה ותבשיל – מצות וביצה קשה, ועושים עירוב, ובזה בעצם קובעים שכבר התחלנו להכין את צרכי השבת וממילא מותר לנו להמשיך ולבשל ביום טוב עבור שבת.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה,
    כתב שו"ע בסימן תקכ"ז סי"ד "אם הניח העירוב על דעת לסמוך עליו כל זמן שיהיה קיים אפילו ליום טוב אחר לכתחילה לא יסמוך עליו ליום טוב אחר, אבל בדיעבד יכול לסמוך עליו". וכמובן שהעירוב קיים וראוי לאכילה וכ"פ חזו"ע הלכות יו"ט עמוד רפ"ב. נכון שהמשנ"ב שם ס"ק מה, לא פסק כך אא"כ לא נזכר לערב בערב יו"ט. וגם אם נזכר שפוסק שיערב אבל בלי ברכה.