מצא בקניון ארנק עם כסף ללא אמצעי זיהוי

שלום כב' הרב,
מי שמצא ארנק ובו 400 ש"ח בקניון. אין בארנק מסמכים לזיהוי האדם או משהו אחר, רק כסף. האם צריך לפרסם מודעות על האבידה או הכסף שלו? האם למסור זאת להנהלת הקניון או גורם אחר? כמה זמן עליו להמתין?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בקניון שרוב העוברים בו יהודים שמחזירים אבידות, יש להכריז ולתלות מודעות בקניון או בסמוך לו שמצאת ארנק עם כסף ותחזיר למי שידע גם סימנים על הארנק וגם את סכום הכסף. כמו כן, ניתן להשאיר פרטים אצל הנהלת הקניון, כדי שאם אחד יפנה אליהם שידעו למי להפנות, אבל בשום אופן אסור למסור את הארנק עצמו להנהלת הקניון.

אם אף אחד לא יפנה, יש לשמור את הארנק עד שיבוא אליהו. יש אפשרות להפקיד את הכסף בחשבון הבנק ולכתוב בפנקס שחייבים סכום זה לבעל הארנק ולהקפיד שתמיד תהיה אפשרות למשוך את הכסף מהחשבון.

אם רוב העוברים בקניון לא מחזירים אבידות (רוב רובם של הקניונים הם בגדר זה), אתה יכול לקחת את הכסף לעצמך.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רנט סעיף ג.