לבטל בעל מקצוע לאחר שטרח והגיע לבית הלקוח

הזמנתי מתקין מזגנים, על מנת שיבדוק איזה מזגן צריך לסלון, וכן הצעת מחיר. לאחר שבדק את המקום, בשיחה טלפונית אתו נתן לי הצעה של מזגן וכן מחיר עבור העבודה.
מה שקורה שמתברר לי שלא נוח להתעסק אתו [היות והוא מקובע מאוד על סוג מסוים של מזגנים, יקרים מאוד ויתכן שיש אתם בעיה בשבת]. זאת אומרת, אני אוכל לבקש ממנו מה שאני רוצה, אבל זה לא נחמד היות והוא חוזר על העמדה שלו כל הזמן, וזה פשוט לא נוח.
השאלה האם בגלל סיבה הנ"ל מותר לי לפנות לאדם אחר, בלי לעדכן אותו [את בעל המלאכה- המתקין] אחרי שכבר הגיע אלי. האם יש לי לחשוש שכיון שהגיע אלי עד הבית דעתו הייתה שאקח אותו.
אני חוזר ומדגיש, אין לי בעיה עם המחיר שלו או עם טיב העבודה שלו. הבעיה היא שלא נוח להתעסק אתו, כי כל שינוי צריך "לשכנע" אותו.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אם עדיין לא אמרת לו שהמחיר מקובל עליך, אין שום בעיה לחזור ולא משנה מה הבעיה שלך. וזאת משום שהוא לא אמור לסמוך עליך שתקנה אצלו בוודאות, כל עוד שלא סגרתם על מחיר.

אם כבר אמרת לו שהמחירים שהוא מבקש עבור המזגן והעבודה מקובלים עליך, קשה להתיר לעזוב אותו בגלל אי נוחות בלבד.

מקורות:

דיני 'מחוסר אמנה' מבוארים בשו"ע חו"מ סוף סי' רד. לא נראה שאי נוחות או ויכוחים מוגדרים כ'תרי תרעי'.