ההורים אינם שומרים שבת ומחללים שבת גם עבור הבן

שלום,
מחר בערב שביעי של פסח אנו מוזמנים למשפחה שגרה במגדל (בניין עם 20 קומות בערך) ללא מעלית שבת.
התנאי הוא כזה: אני ומשפחתי ניסע אליו לפני כניסת החג אלך לביה"כ ובחזרה אני ודוד שלי שמארח אותנו נלך ברגל לביתי כשמשפחתי תיסע הביתה עם הרכב ואחרי שנגיע הביתה יחזירו את דודי עם הרכב לביתו (שהתארחנו בו). האם אפשר לעשות ככה?
(חשוב לציין שמשפחתי לא שומרת תורה ומצוות ורק אני(בן 16) שומר ומתחזק)
וחוץ מזה, מה עושים/ קוראים בשביעי של פסח?, איזה הלכות מיוחדות יש ליום הזה?
תודה רבה ויישר כוחך!

תשובה:

שלום רב,

אני ממש מלא התפעלות ממסירות הנפש שלך. ה' יהיה בעזרתך כדי שתוכל להתמיד כך במסירות זו לאורך זמן.

לעצם השאלה. אם יש אפשרות שאתה חזור הביתה לבדך או עם מישהו שישאר באיזור שלכם, זה עדיף, כי גם להורים שלך אסור לחלל שבת וחג, כלומר, הנסיעה הנוספת שהם עושים ע"מ להחזיר אותו לביתו, היא עוד חילול שבת. לכן, אם יש אפשרות כזו אין ספק שזה עדיף.

בשביעי של פסח קוראים מפרשת בשלח בו מסופר של קריעת ים סוף שאירע ביום זה לפני למעלה משלושת אלפים שנה.

חג שמח ידידי

הצטרף לדיון

תגובה 1