אם מותר למנהל מוסד להפריש לעצמו את ההפרשות שיש בחוק

בס"ד
שלום לרבנים הי"ו

לראובן יש מוסד תורני הכולל בתוכו פעילות תורנית עניפה ומעסיק כ-20 עובדים ומשלם את משכורתם כולל כל ההפרשות הקבועות בחוק. הוא עצמו מקבל משכורת, אבל מעולם לא עשה לעצמו הפרשות כאלו ואחרות. השאלה היא מאחר והוא נגוע האם מותר לו לקחת הפרשות עבורו היום בגין היום ועבור העבר במידה וירצה מתי שירצה?
תודה רבה
פסח כשר ושמח,

תשובה:

שלום רב,

אם הוא עובד במוסד והעבודה שהוא עושה מצדיק את משכורתו, ודאי מגיעות לו גם הפרשות והוא להפריש גם לטובתו. לגבי העבר, תלוי מה הייתה כוונתו כאשר לא הפריש לעצמו, אם התכוון לוותר, שוב אינו יכול לחזור בו. אם חשב שאסור וכדו', ייתכן שמותר לו להשלים.