ציפורן על הריצפה

שלום לרבנים.

תודה שאתם עונים גם בימים אלו!

1. לגבי מה שאומרים על ציפורן שנפלה על הרצפה- סכנה למעוברת: לפעמים כשגוזרים את הציפורנים נשארים כמין שבבים קטנים כאלו בציפורן עצמה , שהם בולטים בצורה מינימלית . האם צריך "להשתגע" ולנסות לחתוך גם אותם? או שמא מה שמדובר בציפורן שנפלה דווקא בציפורן שניכרת?
הדבר מטריד אותי ולפעמים אני חותך ממש עמוק כדי שלא ישאר כלום..

2. אני מרגיש לא טוב היום ולקחתי אקמול מקופסא של כל השנה. מדובר בקופסא קטנה שכל הכדורים נמצאים בה ביחד בלא הפרדה. האם זה היה בסדר? ל]ני שלקחתי הסתכלתי על הכדורים כדי לוודא אין על זה משהו.

תשובה:

שלום רב

מסתבר שלא צריכים "להשתגע" כלשונך, על חשש רחוק שמא יפול משהו מהציפורן במשך הזמן במקום שיש מעוברת… על זה כבר נאמר שומר פתאים ה'. גוזרים רגיל וזהו.

ב. זה בסדר גמור, אין סיבה לחשוב שבקופסה של האקמול יהיה חמץ.