כפרה על חילול שבת

כאדם חרדי שומר מצוות איך אפשר לכפר על חילול שבת חד פעמי?

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה קשה מדי. אני מבין שמדובר על חילול שבת במזיד. בעצם התשובה ישנם כמה דרגות. הדבר ההכרחי הוא מה שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה שעזיבת החטא חרטה אמיתית וקבלה לעתיד עד שיודע תעלומות יוכל להעיד על האדם שלא ישוב לחטא הזה לעולם! הם דרכי התשובה ההכרחיים והמינימאלים. יחד עם זה כידוע ישנם כמה דרגות בזיכוך החטא, ולצורך כך יש לעשות תעניות ושאר דברים. אולם הייתי יותר ממליץ שתקבלי על עצמך דברים שעד כה לא הקפדת עליהם, ולכן זה כדי לכפר על העוון החמור של חילול שבת במזיד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה על המענה זה קצת הרגיע אותי כי לא ישנתי והיו לי נקיפות מצפון איומות.
    בעזרת ה' לא אחזור לעולם על כך ואתחזק בעוד נושאים .
    אני כולי תקוה שהדברים שכתבתי ישארו אנונימיים ולא יגיעו לשום אדם
    אני מספיק מתביישת מבורא עולם על הדבר הנורא הזה שעשיתי
    מועדים לשמחה וחג שמח
    ושוב תודה רבה על ההארה.