היתר לאכילת קטניות בפסח

שלום,

יש לי שאלה לגבי אכילת קטניות בפסח, בעלי אשכנזי ואמא שלו קיבלה בעבר היתר לאכילת קטניות בפסח לכן כשהיה גר בבית אמו גם הוא היה אוכל קטניות בפסח והוא ממשיך עם זה גם היום. רציתי לדעת האם ההיתר שאמא שלו קיבלה חל גם עליו?
ואם הוא בכל זאת לא ירצה להקפיד על כך, האם אני צריכה בכל זאת לשמור לא לאכול קטניות בפסח? (אני ממוצא ספרדי)
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב,

אני לא מבין מדוע האמא קיבלה היתר לאכול קטניות, אם הם אשכנזים היה אסור להם לאכול קטניות. ואם חלילה היא היתה חייבת את זה בגין מחלה וכד', אין סיבה שהבן יאכל קטניות. אולם אם הוא בכל זאת מחליט לאכול קטניות, לך אין מחוייבות לשמור על מנהג אבותיו כשהוא אינו מקפיד בכך. ובקיצור, מאחר שאני לא מבין את ההיתר שהאמא ובעקבותיה הבן קיבלו בשעתו, שיגשו שוב לאותו רב שנתן להם את ההיתר.