אחד השומעים דיבר לפני שהמבדיל טעם מהיין

מועדים לשמחה.
האם מי שדיבר לפני שהמבדיל שתה מהין של הבדלה, האם יצא ידי חובתו או שצריך לשמוע שוב הבדלה
בתודה,
ש.ו.

תשובה:

שלום רב,

לא. אין צורך לשמוע שוב הבדלה הוא יצא ידי חובת הבדלה, למרות שודאי טעימת היין ע"י המבדיל (או מישהו אחר) היא הכרחית לצאת ידי חובה (אלא שיש מחלוקת כמה עליו לשתות) אולם לדינא לאחר שהמבדיל יוצא ידי חובה כמובן שכולם יוצאים ידי חובה מדין שמוע כעונה, למרות שהוא דיבר קודם שהמבדיל טעם מהיין. אולם לכתחילה אסור לדבר עד שיטעם.

הצטרף לדיון

תגובה 1