קברי צדיקים בחול המועד / אישה נידה בקברי צדיקים

שלום רב, האם מותר לבקר בקברי צדיקים כגון ר' מאיר בעל הנס בחול המועד בלי נדר? והאם מותר לאשה בנידה?
האם תירס או קלחי תירס זה לא חמץ?

תשובה:

מועדים לשמחה.

מותר ללכת לקברי צדיקים בחול המועד, ואין זה כמו ללכת לבית העלמין שהוא מקום המביא אדם לידי צער בחג.

אם האישה נדה יש סוברים שאינה יכולה להכנס לקברי צדיקים והיא יכולה לעמוד בחוץ, ויש מתירים [בחיבת ירושלים מאמר רננו צדיקים אות ג’ אוסר גם בקברי צדיקים וכן בספר נוגה בשושנים בשם הגר”מ הלברשטאם עפ”י כת”י מהחיד”א שאין אשה נכנסת למערת רשב”י בימי נידתה, ובספר באר מרדכי בשם ספר אשר לדוד הספרדי דף ל”ה כתב שמותרת להכנס לקברי צדיקים לבקש רחמים, וכן כתב בספר גופי הלכות סו”ס קצ”ה מתיר בזה]. כמו כן דין זה אינו אמור אלא בימים שהיא רואה דם ממש, אבל בשבעה נקיים אין כל בעיה.

קלחי תירס אינם חמץ. הם קטניות ואסורים לאשכנזים. אולם יש לדעת שהם נגועות בתולעים וממש לא כדאי לאכול את זה אם לא בגידול מיוחד (כמו חסלט וכד').