מכירת חמץ

שלום וברכה כבוד הרב
1 – אם עשיתי מכירת חמץ, ולא סימנתי כל מקום שיש בו חמץ בנמכר אלא את הרוב
האם החמץ שלא סימנתי גם נמכר?
2 – ואם יש חמץ בארון, אך גם אוכל כשר לפסח
ניתן לפתוח את הארון ולקחת את האוכל הכשר אם כיסיתי את החמץ בשקית?
3 – ונניח בבקשה שיש איזה קופסה אחת של חמץ בין כל הכשר, האם גם במצב כזה שזה לא מונח זה ליד זה כל החמץ, ניתן לפתוח את הארון ולקחת?
4 – ניתן במקום להדביק על הארון נייר עם "נמכר", אולי להדביק על שקית החמץ, שנמצאת בתוך ארון המעורב גם בחפצים שהם לא אוכל, וגם יש בארון חמץ, נייר עם "נמכר"
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. בשטר המכירה מוסיפים, וכל חמץ בכל מקום שהוא, כלומר הכל נמכר.
  2. אפשר לפתוח, אולם יותר מהודר שלא יהיו יחד באותו ארון.
  3. כן.
  4. תלוי מה כתבת בשטר המכירה שתעשה.