כמה שאלות בענייני ליל הסדר

שלום

כמה שאלות בעניין ליל הסדר

א. במצות יד, יש לי מצה שנשברה ממנה חתיכה בקצה.
האם אכן לשרוף באש את מקום השבירה מועיל? והאם אפשר לעשות זאת לכתחילה לגמרי או שעדיף מצה שלמה?

ב. כמה זה שיעור כזית במצת יד? (גם השיעור הגדול וגם הקטן) השאלה שלי מתייחסת למצות הדקות(לא חצי ציטרין,אבל עדיין זה נקרא מצות דקות)

ג. באיזה מהכזיתים יש לקחת כזית לפי השיעור הגדול, ובאיזה אפשר לפי השיעור הקטן יותר?

ד. כמה זה כזית בעלי חסה?

תודה רבה וחג שמח

תשובה:

שלום רב

אם יש לך מצה שלמה ממש זה עדיף, ראה הליכות שלמה פרק י הערה 18 שאף שכך המנהג לא ברור מה מקורו.

לשיעור חזון איש השיעור במצה בינונית הוא כחצי מצה, לשיטת הגר"ח נאה כשליש מצה. במצה דקה יותר תוסיף עוד מעט.

בכזית הראשון יש לקחת כשיעור הגדול, והמהדר לעשות זאת באפיקומן תבוא עליו הברכה, בכורך לא צריך.