מכירת מרבית הבית לגוי

שלום לכבוד הרב
אני בע"ה אהיה כל החג אצל הורי, עקב העומס לא הספקתי לערוך ניקיון בבית, אני מעוניין למכור את כל הבית בצורה שלא אתחייב בבדיקתו, איך אפשר לעשות זאת?

[בטופס המכירה כאן באתר רשמתי כך: אני מוכר את כל הבית ברחוב.. למעט את ארונות הבגדים ודרך הגישה אליהם מהכניסה, הארונות נמצאים בחדר הראשון מימין והשידה בסלון. אציין שאת הארונות והדרך אני כן אבדוק בע"ה הלילה, ואת הבדיקה בזמנה אעשה בחדר בבית הורי. האם זה מספיק?]

ובאותו עניין, האם יש בעיה בכך שיש חמץ גמור בבית, יש עניין להוציא מהבית חמץ זה? יש הבדל בסוגים של חמץ (פסטה ארוזה, גריסים, קמח וכו' או לחם שיש במקפיא..)?
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם אתה לא מתכוון לשהות בבית בפסח, די בבדיקה שאתה מציע. ואת שאר הבית אתה יכול למכור לגוי. לגבי חמץ גמור שאתה יודע עליהם (פסטה וכד') יש שהחמירו שלא למכור חמץ גמור. אולם מעיקר הדין ניתן למכור גם את זה.

חג שמח