לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכשרת מיקרוגל לפסח

לכלוך שלא יורד מהמיררוגל או תנור גריל אחר ניקוי בסנט מוריץ האם רשאי לפגום הלכלוך ובכך להכשירו?

תשובה:

שלום רב

אם מדובר במשהו שרוף לגמרי אפשר לסמוך, אבל אם רואים ממש ליכלוך, מסופקני. אגב, עדיף שלא להכשיר מיקרוגל לפסח, ההכשרה של מיקרוגל אף פעם אינה לכתחילה והיא נעשית בדיעבד כשהוא נטרף מחמת ההפסד שבהשלכתו לפח, אבל נסמכים בזה על שיטות שאינם מוחלטות, לגבי הכשרה באדים וכו', כך שלפסח שאין הפסד שבוע אחד בלי מיקרוגל, עדיף שלא לעשות את זה.