בדיקת חמץ למי שאינו נמצא בבית כל החג

אני לא נמצא בבית בפסח ורוצה למכור את החמץ כאן באתר רק השאלה אם זה באמת פוטר אותי מבדיקת חמץ? כי אני לא יהיה בבית בזמן בדיקת חמץ?

תשובה:

שלום רב,

יש דעות שאינך נפטר מבדיקת חמץ ע"י מכירה זו למרות שאתה לא אמור להיות בבית משך החג. לכן יש שהחמירו לעשות מכירת יג כלומר, לפני זמן החיוב (בי"ד ניסן) הם כבר מוכרים את הכל לגוי כדי לצאת ידי כולם. אנו באתר עושים רק מכירת י"ד. אולם אם אתה רוצה לעשות זאת ומתקשה להשיג מקום שיעשו את זה תוכל לפנות שוב ואני יעשה לך את זה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום אני נמצא באמריקה ויש לי בית בארץ בירושלים רחוב עזרת תורה מספר 39: קומה – א. דירה מספר- 7 ואני רוצה לעשות מכירת יג, כיון שפה כשהם מוכרים ביד׳ כבר בארץ זה זמן איסור וכבר לא חלה המכידה!!!

  2. תתקשר לטל’ 029956999 בית ההוראה של אוצר הפוסקים בירושלים, אם לא ירימו מיד תנסה שוב כעבור חצי שעה, בעקרון אמורים להיות שם רבנים כל היום עד הערב. תעשה זאת מיד שלא תחמיץ.

  3. מעיקר הדין חיוב המכירה הוא על הגברא, כלומר הואיל ואתה בחו"ל וחיוב הביעור שלך עוד לא הגיע, מסתבר שאין בעיה בכך שהחמץ נמצא בארץ.