שכן שהכשיר שטח משותף לצורך חנייה לרכבו

שכן שלי לאחר שלא קיבל אישור מהשכנים להכשיר לעצמו בשטח הציבורי של הבניין חנייה לעצמו קבע עובדות בשטח הביא פועלים והכשיר לעצמו את החנייה ללא חתימות השכנים. הוא הפקיד בידי אחד השכנים פתק שכתוב: אינני קונה בקניין חזקה שום חלק בשטח המשותף. האם זה מספיק בשביל שלא יקנה חלק בשטח הזה. ומה ניתן לעשות ע"מ להוציא אותו. האם היה מותר לו לעשות את זה ע"פ הלכה? לתשובתכם אודה

תשובה:

שלום רב,

אם השטח אינו משמש לצורך אחר, הוא רשאי להשתמש בו כחנייה. משום שזכותו לחנות את רכבו בחצר המשותף כמקובל. עם זאת, אם ירצו שכנים נוספים לחנות במקום זה ואין אפשרות להכשיר שטחים אחרים לצורך חנייה, הוא לא יוכל לעכב על ידם, אלא יהיה זכאי לדרוש מהם השתתפות בהוצאות הכשרת השטח.

הפתק שכתב מספיק שלא יוכל לטעון לאחר מכן שהשטח שלו.