כשרות המטבח לפסח

בסד
שלום רב
יש לי מספר שאלות לקראת פסח
1. יש לי כף מעץ , חדשה ללא עטיפה שהייתה במגירה שהיה בה רק חמץ .
האם אני יכולה לנער אותה מהחמץ או לשטוף במים וסבון והטביל אותה במקווה ולהשתמש בה בפסח ?
או שאסור להטביל כלי שהיה במגע עם אוכל ?
2. הוריי לא שומרים שרויה וקטניות. האם אני יכולה לבשל בערב פסח מנות המכילות מצה שרויה במים וביצים ומטוגנת כדי שיאכלו בליל הסדר ?
3. האם מותר לי לבשל במטבח שבו : א. יש קטניות ושרויה. ב. יש כלים רבים שבושל בהם חמץ והם לא מוגעלים ?
הכלים שלי מאוחסנים במגירות נפרדות.
4. כיצד נכון להכשיר מגירות במטבח ?
5. כיצד להכשיר כיריים ?
6. האם מותר שיהיה תנור שאינו מוכשר לפסח במטבח ללא שימוש בפסח ? או שהוריי ישתמשו ואני לא.

ועוד דבר. כיצד אני יכולה לראות את כל השאלות והתשובות ששאלתי את הרבנים דרך אתר זה ?
תודה רבה
חג פסח כשר ושמח .

תשובה:

שלום רב

  1. תרחצי היטב במים עם סבון וזה בסדר גמור.
  2. אני גם אוכל שרויה. קטניות לאשכנזים זו בעיה, אסור לאכול. על שימוש בכלים שהתבשלו בהם קטניות ראי כאן.
  3. מותר להשתמש במטבח אם תוכלי להקפיד להרחיק מכל מגע מהכלים שבושל בהם חמץ. ובתנאי שהמטבח עצמו מוכשר כדין.
  4. סמרטוט לח במי סבון ולראות שאין פירורי חמץ. יש נוהגים להניח נייר לבן במגירות.
  5. יש סוגים שונים של כיריים, ראי כאן הרבה תשובות בענין לסוגים השונים.
  6. התנור יכול לשהות במטבח אבל אסור להשתמש בו בפסח.

תחפשי במייל שלך את הקישוריות שקיבלת.

בהצלחה רבה וחג שמח!