התנגדות להתקנת חבלי כביסה מעל לחצר פרטית

שלום וברכה,
אני מתגורר בקומה ראשונה. יש לי מרפסת שיוצאת על חצרו הענקית של השכן שגר בקומת קרקע.
יש לי בלע"ה משפחה מרובת ילדים. המרפסת היא קטנה, ואין די מקום לתלות בה כביסה (היינו, מעבר לשלשת מתקני הכביסה שממלאים לי את המרפסת, כמעט על דרך קבע).
השבוע התקנתי מתקן כביסה על המעקה, עם חבלים, מעל לחצרו של השכן.
יומיים אחרי שהתקנתי את זה ותלו שם כביסה, בא השכן מלמטה בטענה, כי הוא דורש שנוריד את זה מיד, כאן ועכשיו.
השאלה, האם יש לו הצדקה כלשהי לדרישה זו? ומה עלי לעשות אם אין לי, לכאורה, ברירה אחרת? וכי הוא יכול למנוע ממני את זה?
אציין, כי אנו מקפידים לתלות שם רק כביסה סחוטה, כך שבשום אופן, לא יטפטף לחצרו, אף טיפת מים אחת.
אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי, בצירוף מקורות, ככל הניתן.

תשובה:

שלום רב,

אם בשכונה זאת נהוג להשתמש בחבלי כביסה לצורך ייבוש הכביסה, אין לו אפשרות לעכב. אבל אם בשכונה הרוב הגדול משתמשים עם מייבש כביסה, הוא יכול לעכב. גם אם תולים כביסה סחוטה בלבד, עדיין יש היזק ראייה, מאחר והדרך להסתכל לתוך החצר תוך כדי תליית הכביסה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנג סעיף א לעניין הוצאת זיז. בשכונות אשר מקובל להשתמש בחבלי כביסה, מסתבר לומר שעל דעת כן הוצמדה החצר שתהיה רשות לבעלי הקומות העליונות להשתמש כמקובל. אבל, בשכונות שלא מקובל להשתמש בחבלי כביסה הרי זה חוזר לעיקר הדין שאסור להוציא זיז.