האם לככבד את רצון אבי ולבקרם בחג למרות הקושי הנופל על האמא

שאלה דחופה ביותר
אבא אחרי ניתוח לב מסובך של 9 שעות לפני כ חודש כרגע הוא בשיקום בביתו
הוא מאד רוצה שאנחנו בני משפחתי (יותר מ4 נפשות) נגיע לשבת וליל הסדר
יש בביתו כבר 5 נפשות לחג
האם מותר לי להגיע כאשר בוואדאי הדבר כרוך בטרחה מצידו וצד המסייעת אותו לצידו בשיקומו שזו אימי.
השאלה מצד כבוד אב ואם

תשובה:

שלום רב,

לכאורה זו סוגיה מפורשת בקידושין, אביו אומר לו כך ואמו אומרת לו כך, חייב לעשות את רצון אביו שגם היא חייבת בכבודו. כלומר, כבוד אביו חשוב יותר מכבוד אמו. (ראה שו"ע יו"ד סי' רמ סעי' יד). אולם עצה לי לך, תגלגל את הדילמה לפתחם של הוריך, ומה שהם יאמרו לך עשה.

שיהיה רפואה שלמה, והלוואי שיזכו כל ההורים בבן הדואג להם כמוך!

חג שמח