אנשור לפסח

סבתי חולה במחלת הסרטן והיא כמעט ואינה אוכלת דבר פרט למשקה שנקרא אנשור שהוא תוסף מזון כחלב, האם המוצר כשר לפסח ?

תשובה:

שלום רב,

אנשור אינו חמץ. יש בו מרכיבים של קטניות לכן לאשכנזים אסור לאכלו. אולם בדרך כלל האוכלים של אנשור נמנים על חולים. והדין הוא שחולה אפילו שאין בו סכנה מותר לו לאכול קטניות אם יש לו צורך בכך. (ראה משנה ברורה סי' תנג ס"ק ז').

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כנראה ישנה מרכיב של חמץ במוצר היות ויטאמין C ו"ציטראט" בכמה צורות שנמצאים ברכיבים.
    ברור שלחולה שזקוק לאינשור אין כמעט תחליף, ולכן בדרך כלל יותר לו לאוכלו, אבל יצטרכו למכור את הפחי אינשור לנכרי וכל פעם להוציא את הכמות הנצרכת לאכילה באותה עת
    רפואה שלימה וחג כשר ושמח