בדיקת חמץ למי שמוכר ביתו במכירת חמץ

שלום.אם אני יוצא למלון ביום חמישי לכל ימי החג וחוזר הביתה רק ביום ראשון לאחר סיום חג הפסח,עשיתי מכירת חמץ,מה קורה עם בדיקת חמץ וביעור חמץ?
תודה

תשובה:

שלום רב

כדי להפטר מחיוב הבדיקה אתה צריך לעשות מכירת י"ג, כלומר שהחמץ ימכר לגוי לפני הגיע זמן חיוב הבדיקה [יש סוברים שגם מכירת י"ד פוטרת מבדיקה אבל רבים חולקים והמנהג להחמיר]. בכל בית הוראה בו מוכרים חמץ קיימת גם האופציה הזו. אבל יש לשים לב, שיש מהפוסקים שסברו שלא ניתן להפטר לגמרי מחיוב הבדיקה, ולפי שמלבד החובה המוטלת על הבית לבודקו מחמץ, יש גם חובה על האדם לקיים מצוה זו, וכדי לצאת ידי חובה לדעה זו, יש להשאיר ארבע אמות בבית שאינן כלולות במכירה, ואותן לבדוק בלילה שקודם הנסיעה ללא ברכה.

מקורות:

שו"ע סי' תלו סעי' ג ובמשנה ברורה שם.