האם צריכים למכור את החמץ הבלוע בכלים

שלום,

1. רוטב של מאכל חמץ שנשפך על הנעל ונספג בו, האם יש בעיה של חמץ בפסח?
2. כלים של חמץ שלא יהיו בשימוש בפסח, האם צריך גם אותם להכניס לארון מכירת החמץ? כלומר האם גם על החמץ שבתוך הכלים עוברים בפסח או רק כשר מבשלים בו זה בעיה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

א. תנקה עד כמה שניתן והשאר אין בזה כל בעיה.

ב. אם הסירים נקיים אין חובה למכור אותם לגוי אולם צריך להצניע אותם במקום מסוים שלא יבואו להשתמש בהם. ראה בשו"ת אבן ישראל ח"ט סי' לו. וראה עוד בחזו"א או"ח סי' קיז טו, ובאור לציון ח"ג עומד קיא.