טילטול בשבת במלון בחו"ל

אני שוכר 20 חדרים במלון בחול הם נותנים לי חדר אוכל שבו אפשר לערוך את הסדר בתוך המלון מחדר לחדר ולחדר אוכל מבחינת טילטול של המוצרי מזון ליום שבת פסח מה אני צריך להעשות

תשובה:

שלום רב

יתכן שאתם לא היהודים היחידים במלון, ולכן עליכם לעשות עירוב חצירות (ואין בעיה בפתחים שיש שם), ולשם כך תצטרכו לשכור בפרוטה מהנכרי – הפקיד הממונה במלון – את רשותם של כל האנשים הנמצאים במלון, ולעשות עירוב חצירות כדינו כדי שתוכלו לטלטל מחדר לחדר בבית המלון, ולזכותו לכל היהודים הנמצאים במלון. וראה כאן כיצד עושים עירוב חצירות, וראה כאן עוד פרטים בזה.

שבת שלום.

מקורות:

ארחות שבת פרק כח סעיף צה ובהערות שם.