תשובה על הפרת זכות יוצרים ברשת האינטרנט

הורדת משחקים פרוצים של גויים, ראייה סרטים בחינם והורדת שירים מיוטיוב ולראות סדרות שעולות כסף (נראה לי) בטלוויזיה, במחשב בחינם זה גזל?
אם כל זה גזל אחרי שהפסקתי איך אני מחזיר את הכול? צרכי רבים לא יגיעו לבן אדם שיצר משחק בחוץ לארץ, ואני לא יכול לקנות את כל המשחקים ודיסקים של הסרטים, מאיפה לי לזכור את כל מה שראיתי ושיחקתי כל החיים? ואת הבעלים של המוצר? אז האם אין לי תיקון בנושא? כבר הפסקתי להוריד משחקים פרוצים ובלי נדר לא לראות סרטים וסדרות ולשמוע שירים מיוטיוב בלי להוריד (יוטיוב מוחק סרטונים שמפירים את זכויות היוצרים) ולשמוע ביוטיוב זה לא נראה לי גזל. אז האם יש לי תיקון בדבר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

להוריד שירים או סרטים לשימוש אישי וביתי, יש מקום להקל. לכתחילה לא ראוי לעשות כן במקרה שאם לא הייתה לך האפשרות לשמוע או לראות חינם היית קונה את הדיסק בכסף.

הסברא להקל שהזכרנו היא רק בשירים וסרטים ולא במשחקים.

בדיעבד, אינך חייב לשלם לאף אחד ואפילו לא ליהודי, כל עוד שהוא לא תובע אותך. וכן אינך צריך לעשות צרכי רבים.

מקורות:

לעניין הורדת שירים וסרטים עיין כאן.

לעניין תשלום בדיעבד עיין בקובץ עומקא דדינא ח"א עמוד רכד וח"ג עמוד 229.