למסור הודעות וועד הבית בדוא"ל

שלום,
האם וועד הבית יכול לחייב דייר לקבל מידע באימיילים, אם הדייר מסרב לקבל מידע באימייל? האם הוועד חייב להעביר לו מידע באמצעים אחרים? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם אותו דייר משתמש באימייל ורוב הדיירים מעוניינים לקבל הודעות באמצעות האימייל, מסתבר שניתן להודיע באמצעות אימייל. אבל, אם הדייר אינו משתמש באימייל (בגלל עלויות כספיות או ממניעים אידאולוגיים), הרוב אינו יכול לחייב אותו להתחיל להשתמש. וזאת משום שהדרך למסור הודעות של וועד הבית לפי התקנון המצוי ולפי המנהג הוא בתליית שלט במקום בולט בבניין. אין אפשרות לכפות על דרך אחרת הכרוכה בעלויות. משום שהרוב אינו יכול להטיל על המיעוט חיובים כספיים שאינם מקובלים בכל העיר.