כשרות הקוקה קולה בחו"ל

שלום הרב
רציתי לדעת האם מותר לשתות קוקה קולה במדינות שאין להם הכשר מצד שני דברים: הגליצרין, שלא ידוע לנו אם באה מן החי או בצומח, אף שעוברת תהליך שפוגמת אותה, מכל מקום כיוון שחוזרת להיות טעימה לא נחשבת לפגיעה כדי לבטל אותה
ומצד שני, אם לא ידוע לנו התערובת, אף שחוששים שמתבטלת מכל מקום אין ביטול אחרי שנודעת תערובת, וכל זה אם אומרים שהגליצרין היא לא פגומה, כי אם לא נחשבת לדבר כשר שלא צריך ביטול.

תשובה:

שלום רב

הגליצירין הוא צמחי, ומותר לשתות קוקה קולה בכל מקום בעולם, וכך הורה הרב זריצקי שליט"א כאן באתר כמה פעמים.

הצטרף לדיון

17 תגובות

  1. מערכת הכשרות של הרב לנדא לא יכולה כגוף כשרות נוגע בדבר להתיר את זה, כי זה אומר שהחותמת שלה זה סתם באוויר….
    אבל כשהרב זריצקי כותב שמותר, אז מותר

  2. לאחרונה שמעתי שבאוקרינה נוהגים לא לשתות קוקה קולה מקומית. בארה"ב כולם שותים. כנראה בחומרים שונים בכל מקום.

  3. אכן ממה שידוע לי הקוקה קולה שמשווקת בארה"ב ובאירופה הגליצרין שלה צמחי וניתן לשתות. בשאר המקומות בעולם הגליצרין לא ידוע אם הוא עשוי מהחי או לא.

    אך באשר לספרייט כנראה שניתן לשתות בכל מקום בעולם.

  4. יש פה מחלוקת מציאותית בין הכשר הרב לנדא הנודע כמוסמך שטוען שבחו"ל הגליצרין של הקולה הוא מהחי, לבין הרב זריצקי שיש הרבה סוברים שהוא מומחה כשרות הטוען שמיוצר שלא מהחי. למה אין זו מחלוקת שתיתכן אפילו בדאורייתא.

  5. לי ידוע שכיון נמנעים לגמרי משתיית קוקה קולה באוקראינה, וכנראה שאכן יש צדק בדברי הרב לאנדא שבלי ספק לענין קוקה קולה הוא מוסמך ביותר, שהרי הוא נותן לכך את ההכשר.

  6. מבחינתי, כל מוצר מתועש, הכשרות שיש עליו זה מה שיש עליו ולא יותר, וכיון שאני שותה רק מכשרות מהודרת ומוכרת, הייתי מחפש משהו אחר.