הכשרת מיקסר לפסח

האם מקסר של עוגות אפשר להשתמש בפסח. אומנם עשיתי בצק אבל אני רוצה להשתמש במקסר בשביל להקציף ביציםב לבד ופשוט לא להשתמש בוו של הבצק רק בזה של ההקצפה האם אפשר? ואם כן מה עושים עם הקערה האם צריך להגעיל או מספיק לשטוף במים קרים. מדובר במשפחה ספרדית חרדית. תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב

לא מומלץ להכשיר מיקסר לפסח, מאוד קשה לנקות את חלקי המנוע מפירורי החמץ והם עשויים לצאת משם תוך כדי פעולה. אף שמעיקר הדין אין בכך איסור וניתן לנקות היטב ולהשתמש. יש היום מקצפים זולים ב100 ₪ שניתן לרכוש ולייחד אותם לפסח, וכך נוהגים  בני התורה.

בהצלחה