אכילת צלי בליל הסדר

האם הצלי שאסור לאכול בליל הסדר זה רק צלי בשר או גם צלי עוף? דג צלוי?
מה לגבי בשר שנצלה ואחר כך בישלו אותו בסיר – גם אסור?

תשובה:

שלום רב

המנהג שלא לאכול צלי בליל הסדר, אמור לגבי בשר או עוף המבושל ללא מים כלל, ואפילו בסיר [צלי קדר]. כאשר יש רוטב ממים או יין וכדומה – אין איסור. בדגים לא קיים מנהג זה. גם מבושל ואחר כך נצלה אסור, מפני מראית העין.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה סי’ תעו ס”ק א. על מבושל ואחר כך נצלה ראה מגן אברהם שם.