תרופות בשבת

היי רציתי לשאול בנוגע להלכות שבת..יש לי כדור שאני לוקחת כל יום לבלוטת התריס זה כדור כרוני אני יכולה לקחת אותו בשבת?….ואם יש לי כאבים לא חזקים בשבת אבל אני מכירה את עצמי ואני יודעת שזה יתחזק מותר לי לקחת כדור לפני שזה מתחזק?..תודה:)

תשובה:

שלום רב

כדור שלוקחים באופן קבוע והרציפות חשובה ניתן לקחת גם בשבת.

הכלל בתרופות, שכאשר אדם חולה בחולי שהוא נופל למשכב מחמתו, אף שאין בכך סכנה, מותר לקחת תרופה בשבת, ואפילו הוא יודע שאם לא יקח כדור יפול למשכב, מותר לקחת, אבל אם לא יפול למשכב אלא סתם יסבול מעט כאבים – אסור, שוב למעט כדור שלוקחים באופן קבוע והרציפות בו חשובה.

כמובן כשיש חשש כל שהוא לסכנה מותר לקחת תרופה ללא הגבלה.