שוכרים שהמשיכו לגור לאחר שהסתיימה תקופת השכירות

משפחה שגרה בשכירות במשך שנתיים ולפני כמה חודשים הסתיים החוזה ביניהם ולא חידשו אותו. וכעת ברצונם לעזוב את הדירה ובהסכמת בעלי הדירה הם מחפשים בשבילם שוכר חדש . רק שכעת בעל הדירה מעוניין להעלות את המחיר בעוד 300 שקל .
והשאלה הראשונה האם מחובתם לחפש שוכר חדש או שביכולתם לעזוב מבלי למצוא מחליף היות ואין חוזה בתוקף ביניהם.
שאלה שניה האם מחובתם לחפש לפי המחיר החדש או שבאפשרותם למצוא שוכר במחיר שהם שילמו עד היום . ואם ברצונו של בעל הדירה לבקש מחיר גבוה יותר אזי תחול עליו למצוא את השוכר
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

יש להודיע שלושים יום לפני שהם עוזבים ואם הם מוצאים שוכר חדש לשלושים יום אלה באותם תנאים, ואז פטורים מתשלום שכירות לאותם שלושים יום. לגבי החודשים הבאים הם פטורים. אולם אם השוכרים מוצאים שוכר שרוצה לחתום רק לתקופה ארוכה מהשלושים יום הללו אין בעל הבית מחויב לקבל אותו אלא אם כן מסכים לתנאי הבעל הבית במה שנוגע לאחרי השלושים יום. (כל זה כמובן אם הם לא סיכמו גם בעל פה על תקופת שכירות נוספת).