חולה סכרת, מה יעשה בארבע כוסות?

מי שהסוכר שלו גבולי, וכאוכל עם סוכר הבדיקה קופצת, מה יעשה בד' כוסות
האם עדיף שימהל את המיץ ענבים במים, או ישתה מיץ תפוזים.
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

שתי האפשרויות לא מאוד מוצלחות. לדעתי יש להתאמץ לשתות יין יבש. ארבע כוסות חיובן מדרבנן וניתן לסמוך על השיעור הקטן של רבי חיים נאה שהוא 86 סמ"ק, ולהלכה די בדיעבד בשתיית רוב רביעית, כלומר 45 סמ"ק שזה באמת לא הרבה. אם לא יכול, יש לשקול אולי במיץ ענבים בשיעור כזה גם לא יזיק לו.

מיץ תפוזים לא ברור בכלל שהוא חמר מדינה, ומהילת מיץ ענבים במים בעיתית משתי סיבות: 1. הרב אלישיב סבר שכיון שזה מקלקל את טעמו זה לא מועיל וברכתו שהכל. 2. יש לחשוש שכבר עירוב מים במידה מסוימת ביקב…

רפואה שלמה