הכשרת המקרר והשיש לפסח

בסד
שלום רב
ביום שני הזה שטפתי את המקרר במים וסבון כלים.
הוצאתי כל חלק וחלק כל מדף ושטפתי עם נוזל כלים.
האם זה מספיק כדי שיהיה כשר לפסח ?
האם ניתן עכשיו לאחסן בו חמץ סגור באריזה ולהוציא כמה ימים לפני חג הפסח ?
בנוסף, כיצד ניתן להכשיר שיש מטבח ? מספיק לשטוף היטב בנוזל כלים , לנגב ואז לשטוף עם חומר ניקוי יותר חזק ? חובה לשפוך על השיש מים רותחים ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

לנקיון המקרר מספיק מי סבון. רק לשים לב שלא נשארים פירורים בחריצי הגומי וכדומה והכל נקי. ניתן לאחסן חמץ עטוף היטב.

להכשרת השיש לא מספיק נקיון בחומרים פוגמים, כיון שכאן השימוש הוא בחם ויש בליעות, ולכן יש צורך לערות עליו מים רותחים מכלי ראשון – קומקום חשמלי, בעת העירוי, יש להחזיק את הקומקום כשהוא דולק כדי שהמים יבעבעו ממש, כנצרך להגעלה.

מנהג ישראל שלא להסתפק בעירוי, כיון שיש חשש שהונח עליו ממש פשטידה רותחת, ולכן יש לצפות את השיש בנייר כסף עבה, או להניח עליו משטח הממעט מחומו כמו פי וי סי.

מקורות:

ראה שו”ע או”ח סי’ תנא סעי’ כ ובמשנה ברורה שם ס”ק קטו, ובחזון עובדיה ח”ב סי’ רחצ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    תודה.
    האם מספיק שאני אנקה בחומרי ניקוי את השיש ובעת שארצה להשתמש בו בפסח אצפה בנייר כסף ? המטבח שייך לאמא שלי והכלים שלהם אינם כשרים לפסח אלא שחמץ הם ודאי לא אוכלים.
    הם אוכלים גם קטניות להבדיל ממני.
    אם אמא שלי לא תסכים שאשפוך מים רותחים מהסיר (אין לנו קומקום) אפשר לעשות כפי שציינתי ? חומר פוגם ונייר כסף ?
    בנוסף , כיצד לנקות את המגירות ודלתות המטבח ? מספיק במים וסבון ? או שצריך מים רותחים (בלי נדר אני תמיד מצפה את המגירות בנייר כסף בכל מקרה ).
    תודה.

  2. תפרסי נייר כסף כשאת משתמשת, ותניחי דברים חמים על מפריד סירים הממעט את החום.
    מספיק מים וסבון. רבים נוהגים להניח במגירות נייר לבן, בגלל שיש חריצים שקשה לנקות.